A lélekvándorlásról tart előadássorozatot Köves Slomó: így lehet jelentkezni

Köves Slomó rabbi 6 részes előadássorozatot indít, A lélek vándorúton címmel. 

2024. október 23., 09:30

Szerző:

Ki ne gondolkodott volna még azon, hogy mi történik velünk halálunkkor? Azt még tudni véljük, hogy mi játszódik le a testben, de vajon mi a helyzet a lélekkel? Megszületésünkkel születik lelkünk és halálunkkal útja véget is ér? Tényleg létezik egy „jobb hely”, ahová a földi halál után kerül a lélek? Szeretteink kapcsolatban maradnak velünk ott is? Találhatok utat a túlvilági élethez akkor is, ha nem vagyok „spirituális beállítottságú”? – egyebek között ezekre a kérdésekre keresik majd a válaszokat a résztvevők azon a 6 alkalmas előadássorozaton, amit Köves Slomó rabbi tart az Óbudai Zsinagógában október 31-től kezdődően. Egyszerre gyakorlatias és erőteljes, elgondolkodtató és átélhető: A lélek vándorúton arról a zsidó szemléletéről tanít, amely szerint életünk jóval megszületésünk előtt kezdődik és a halálunkkal közel sem ér véget. 

Az előadások tematikája

Az első előadás október 31-én kerül megrendezésre, a téma a halál demisztifikálása. Az előadáson többek között azt a kérdést járják majd körbe, hogy miért tartunk annyira a haláltól. A második etap november 7-én lesz, az előadás a „Búcsú a fizika korlátaitól” címet viseli. Ezt követi a november 14-i előadás, ahol a gyász kerül majd a középpontba, egész pontosan az, hogy gyászolnak a zsidók és a mi a jelentése, jelentősége a különböző hagyományoknak.  

A zsidóság átfogó tanításai a gyászról, a sivá, azaz a gyászhét gyakorlatáról, nemcsak gyászolóknak, de mindazoknak, akik e nehéz napokon támogatni szeretnék őket.

A november 21-i előadáson aztán előkerül a hová is kerülünk témaköre. November 28-án a reinkarnáció (lélekvándorlás) kérdését járják körbe, ami jóval több mint egy lenyűgöző és elvont puszta gondolat. 

A judaizmus gyakorlatiasan képes bemutatni ezt a misztikus folyamatot, megvilágítva jelentőségét az eltávozott lelkek és a mi mai életünk számára.

A december 5-i, egyben utolsó előadást pedig a prioritások felülvizsgálatának szánják, ahol arra keresik majd a résztvevők a választ, hogy tehetnek meg mindent azért, hogy minden egyes „földi” pillanatot az örökkévaló jelentőségével ruházzanak fel. Az előadások mindegyike 18.30-kor kezdődik majd az Óbudai Zsinagógában. 

Az előadás vezetője, Köves Slomó így nyilatkozott az eseményről: 

„Talán többen tudjátok, hogy engem gyerekkoromban az fordított a vallásosság felé, hogy mindenáron meg akartam érteni az emberi lét, az emberi kondíció értelmét. Azt, hogy honnan jöttünk és hova tartunk, azt, hogy mi a dolgunk az életünkkel és hogy e „dolgunkat” hogyan végezhetjük jól. Egyáltalán, mi is az, hogy jól és hova is vezet mindez? Kicsit talán messziről indítottam, de amikor arról beszélünk, hogy szeretteink és majdani saját halálunkkal kell békét kötnünk, akkor elsősorban nem azt kell megértenünk, hogy testünkkel mi történik, hanem azt, amin a lélek megy át”

– mondta, majd hozzátette, csak így tudhatjuk ugyanis, hogy mit és miért kell tennünk szeretteinkért és majdani önmagunkért; hogy amikor létünket már nem korlátolják a fizika keretei, biztosak lehessünk abban, hogy amit csak lehet, földi életünk során sikerül megtennünk. 

„Ezt a bizonyosan mindannyiunkat személyesen érintő témát fogom körüljárni, hatalkalmas sorozatommal, amelyen örülnék, ha minél többen részt tudnátok venni.”

Az eseményre IDE kattintva lehet jelentkezni, október 28-ig. A teljes kurzus ára 15.000 Ft. 

(Kiemelt képünk illusztráció, FotóKöves Slomó Facebook-oldala)

Ellenállt a kódfejtőknek, évszázadok óta őrzi titkát, és azok a tudósok, akik kapcsolatba kerültek vele, különös balsors áldozatai lettek. Az ismeretlen nyelven írott középkori alkímista kézirat a mai napig megfejthetetlen rejtély. De mitől olyan különleges a Voynich-kézirat?