Kováts Adél pályázik a Radnóti Színház vezetésére

Kováts Adél pályázik a Radnóti Színház igazgatói posztjára – értesült a 168 Óra. A hírt a színésznő is megerősítette lapunknak, de ennél többet nem kívánt mondani.

2015. július 29., 14:07

Mint ismert: Bálint András, aki harminc évig vezette a teátrumot, korábban jelezte, nem folytatja tovább a munkát. Június közepén négy budapesti színház, a Katona József, a Radnóti, a Centrál és a József Attila ügyvezető igazgatói pályázatának kiírásáról döntött a Fővárosi Közgyűlés. Valamennyi teátrum igazgatójának jövő januárban jár le a megbízatása. A jelenlegi vezetők közül Máté Gábor, Nemcsák Károly és Puskás Tamás már jelezte, újból megpályázza a posztot.

Kováts Adél Jászai Mari- és Kossuth-díjas színésznő 1983-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakán. 1993 óta a Radnóti Színház tagja. 2012-ben a színikritikusoktól a legjobb színésznő díjat kapta meg a Vágyvillamosban nyújtott alakításáért. Akkoriban interjút adott lapunknak, magát így jellemezte: „Nem keresek kibúvókat, alapvetően harcos típus vagyok. Lehet még olyan helyzet, amikor úgy érzem: a szakmáért, égető társadalmi kérdésekben színpadon kívül is véleményt kell fogalmaznom.”