Könyörtelen játékok

A Mindent Éváról amerikai kultfilm lett Bette Davis főszereplésével. A színművet az Orlai Produkció előadásában most Szombathelyen mutatják be, szeptembertől pedig a budapesti Belvárosi Színházban megy.

2015. augusztus 6., 16:34

Margót, az idősödő színésznőt Hernádi Judit alakítja, Évát, fiatal karrierista kolléganőjét Kovács Patrícia, Karent, Margó civil barátnőjét pedig Egri Márta játssza.

– Színház a háttér, de a darabbeli fiatal és idősödő színésznő vetélkedése túlmutat a kulisszákon. A valóságról szól, a generációk helycseréjét is mutatja. Mindannyian megélhetjük ezt bármely hivatásban. Itt Éva, az ifjú színésznő elcsavarja a férfiak fejét, és minden más eszközt is megragad, hogy kiszorítsa a színpadról idősebb kolléganőjét. Karen sokáig észre sem veszi, hogy Éva felhasználja őt könyörtelen játékaihoz – mondta Egri Márta a 168 Órának.

Megtudtuk tőle azt is, hogy ősszel hosszú évek után újra együtt játszik testvérével, Egri Katival. A két „szakállas, kövér nagynénit” alakítják Martin McDonagh A kripli című darabjában, amelyet a tatabányai Jászai Mari Színházban Guelminó Sándor rendez.