Kiderült, hogy miért halt meg Andy Fletcher, a Depeche Mode billentyűse

A legendás zenekar tagja egy hónapja hunyt el. 

2022. június 28., 12:39

Szerző:

Hivatalos közleményt adott ki Andy Fletcher halálának okáról a Depeche Mode, szúrta ki a 24.hu. A zenekar megmaradt tagjai, Martin Gore és Dave Gahan elmondták, hogy Fletcher május 26-án otthonában, aortarepedés következtében halt meg. Fletcher családja kérte meg a zenekar tagjait, hogy közöljék a billentyűs halálának okát. 

„Néhány hete kaptuk meg az eredményt az orvosszakértőktől, amit Andy családja kért meg minket, hogy most osszuk meg veletek. Andy május 26-án otthonában aorta disszekciót szenvedett. Így, bár túlságosan, túlságosan korán, de természetes módon és hosszas szenvedés nélkül hunyt el”

– írták a posztban. 

(Kiemelt képünk: A brit Depeche Mode együttes tagjai, Martin Gore, Dave Gahan és Andy Fletcher 2012. október 23-án Párizsban. fotó: AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA)

16:59

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.