Justin Roiland nélkül folytatódik a Rick és Morty

Az Adult Swim kedd este bejelentette, hogy minden együttműködést megszakított Justin Roilanddal, miután az ügyészség testi sértéssel és személyes szabadság korlátozásával vádolta meg az egyik legnépszerűbb animációs sorozat társalkotóját. 

2023. január 25., 12:29

Szerző:

Justin Roilandot azzal vádolják, hogy 2020 elején bántalmazta akkori barátnőjét. Roiland ártatlannak vallotta magát, és az ügy eddig nem kapott nagyobb publicitást, két héttel ezelőtt azonban megjelent az ügy előtárgyalásán, és még egy előtárgyalásra hivatalos április 27-én – számol be a Variety, akik frissített cikkükben arról is beszámoltak, hogy Roiland az általa 2016-ban társalpított Squanch Games nevű számítógépes játék fejlesztő cégből is visszavonult. 

A Rick és Morty folytatódik

A sorozatnak most nem csak egy társalkotót, hanem a két főszereplő, Rick Sanchez és Morty Smith szinkronhangját is pótolnia kell, nem beszélve még néhány karakter hangjáról a sorozatban, akinek úgyszintén Roiland kölcsönözte a hangját. A Variety által meg nem nevezett források szerint már keresik az új szinkronhangokat, és az Adult Swim szándéka szerint teljesíteni szeretnék a 2018-ban kitűzött 100 epizódot, amiből eddig 61 epizód került adásba, a legutolsó 2022 decemberében. 

Roiland másik animációs projektje, a Solar Opposites 2022 októberében szerződött a következő, ötödik évadjára a Hulu-nál. Emellett ő adja a hangját és ő a producere a Hulu nemrég indult „Koala Man” című animációs vígjátékának.

(Kiemelt képünk: Pillanatkép a Rick és Morty című animációs sorozatból. Forrás: Rick and Morty Facebook)

Tegnap 18:45

Egy nappal 88. születésnapja előtt, január 26-án elhunyt Chochol Károly Balogh Rudolf-díjas fotóművész, fotóriporter – közölte hétfőn a Magyar Fotóművészek Szövetsége.

Február 4-én A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös megrendezésében ismét megtartják a koncertszezon egyik legpördősebb, legintenzívebb fesztiválját, a Prokofjev-maratont. Az egynapos fesztiválon lesznek nagyzenekari koncertek, intim kamarazene, filmvetítések és ingyenes hangversenyek is.

Európában is egyedülállóan veszélyeztetett múzeum és kulturális tér lett a budapesti, az államszocialista rendszer művészeti értékkel is bíró szoboralkotásait egybegyűjtő Memento Park, derült ki az intézmény közleményéből.