“Jó embernek látszik, de maga megölte a diákomat” – nyílt levelet írtak Baldwinnak

Feltörekvő csillagként emlékeznek az operatőrről. 

2021. október 22., 20:15

Szerző:

Mint korábban írtuk róla, halálos végkimenetele lett ALEC Baldwin Rust című film forgatása. „Véletlenül" lelőtt két stábtagot, az egyikük Halyna Hutchins operatőrnő nem élet túl. A tragédia az egész filmes világot megrendítette. A színész közösségi oldalát ellepték az üzenetek. 

Bill Dill, Halyna Hutchins operatőrnő egykori tanára is üzent a színésznek: „Baldwin úr, úgy tűnik, maga megölte a diákomat. Keveset tudok Önről, de az alapján jó embernek látszik. Hiszem, hogy a gyásza valódi. Ezt a fájdalmat most arra kellene használnia, hogy a hírneve és vagyona segítségével megpróbálja elérni: ne használjanak valódi fegyvereket a forgatásokon. Hogy miért? Mert minden elérhető információ szerint maga megölte a diákomat” – olvasható a Facebook posztban. 

Halyna Hutchins Ukrajnában született. Karrierjét újságíróként kezdte, majd fokozatosan tért át a filmezésre, miután brit produkciókon dolgozott Kelet-Európában. 2019-ben az American Cinematographer magazin „feltörekvő csillagként” emlegette.

ALEC Baldwin teljesen magában zuhant a történtek után, még jobban tetézheti az, hogy a felesége a hat közös gyerekükkel szinte menekülve távoztak ismeretlen helyre a New Yorki otthonukból a tragédia után pár órával a The Sun értesülései szerint. 

A helyi sajtó szerint sírva látták a seriff irodája előtt, és olyan fotó is napvilágot látott, ahol az út szélén áll, görnyedve a rosszulléttől, miután tudatosultak benne a történtek.

(Kiemelt képünk : Alec Baldwin amerikai színész részt vesz a DreamWorks Animation New Yorkban 2021. június 22-én. Fotó: Angela Weiss / AFP)