Idősotthonokban koncertezett a Budapesti Fesztiválzenekar

Az udvarokon, kertekben megtartott koncertek nem csak a lakóknak, hanem az ápolóknak, orvosoknak is tetszettek.

2021. április 28., 15:21

Szerző:

A Budapesti Fesztiválzenekar igazi koncertturnét tartott a fővárosi idősotthonokban áprilisban: összesen kilenc helyen léptek fel. Az évente megrendezett Közösségi Hét keretein belül, a szigorú járványügyi óvintézkedések mellett az udvarokon vagy kertekben megtartott Aranykor koncerteken legtöbbször vonósnégyesek léptek fel. Koncertjeikkel nemcsak az otthonok lakói, de az ápolók és orvosok körében is nagy tetszést arattak – írja a 444.

A Fesztiválzenekar közleménye szerint a zenészeknek nemcsak a segítség érzése jelentett örömet, hanem az is, hogy hosszú hónapok online koncertezése után végre újra közönség előtt játszhattak. Biró Ágnes hegedűművész a Kútvölgyi Úti Idősek Otthonában adott koncerten így fogalmazott: „Több mint egy éve nem tudunk a közönségünknek játszani, és ezek a mostani Közösségi Hét-koncertek az elsők, amikor közönségnek játszunk, és így játszani egy muzsikusnak mindenképpen feltöltődés”.

Az idősotthonokba muzsikát hozó Aranykor koncerteket összesen több mint 350-en hallgatták meg

(Kiemelt kép: Budapesti Fesztiválzenekar)

Idén nem adják át a Libri irodalmi díjat és közönségdíjat. A könyvkiadó és könyvkereskedő vállalat gazdasági okokkal magyarázza a döntést.

A Saját erdő című, Nádas Péterről forgatott irodalmi portré csütörtökön kerül a mozikba. A film különlegessége, hogy két műfajt ötvöz: egyszerre dokumentumfilm – melynek keretében a Kossuth-díjas íróval az élet fontos kérdéseiről folytatott beszélgettek –, és egyszerre természetfilm, amelyben az író lakhelyét, a gombosszegi tájat mutatják be.

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész – közölte a család csütörtökön.