Idén is átadják az ELLE Hungary díjait, májusban újra ELLE AWARDS

Az ELLE Hungary folytatja a hagyományt és idén már Magyarországon is másodszorra hirdeti meg a híres nemzetközi díj hazai verzióját, az ELLE AWARDS-ot.

2024. április 2., 12:32

Szerző:

A hat kategóriában kiosztott díjak nyerteseit kategóriánként öt jelölt közül választhatják ki az olvasók. Az ELLE AWARDS hetedik kategóriájának díját, az ELLE-díjat idén is a magazin szerkesztősége ítéli oda annak a nőnek, aki szakmai tevékenységével, életével példát mutat és inspirál.    

Az ELLE AWARDS 2024-ben a korábbi évvel megegyező kategóriákkal indul el. Az év fiatal tehetsége kategóriában idén az asztrofizikustól az operaénekesig szerteágazó területen tevékenykedő tehetségek versenyeznek, de az olvasók idén is kiválaszthatják a legjobb szerzőt és színésznőt is. Az ELLE Content Creator kategóriában idén nemcsak online tartalomgyártók tűnnek fel a jelöltek között, hanem az offline tér alkotói is helyet kaptak. A Skin & Body nyertese a szépségápolás területéről érkező vagy azzal kapcsolatos témakörrel foglalkozó szakemberek közül kerül majd ki. A Wonder Women tavaly a legtöbb szavazat érkezésével közönségkedvenc kategória lett, amelyre idén is öt példaértékű nőt jelölt a magazin.  

A nyertesek kiválasztásában az olvasók is közreműködhetnek, akik április 2. és május 12. között a magazin honlapján keresztül adhatják le voksukat kedvenc jelöltjeire. Az, hogy kik nyerik idén az ELLE AWARDS díjait, május 30-án derül ki, egy nagyszabású gálaest keretében.  

Az ELLE AWARDS kategóriáinak jelöltjeit a tavalyi nyertesekből álló jelölőbizottság állította fel.  

Mádai Vivien, az ELLE főszerkesztője mellett Fábián Évi a 2023-as ELLE-díj birtokosaként vett részt a shortlist összeállításában. A tavalyi kategória-nyertesek: Feller Adrienne illóolajmester az ELLE Skin & Body, Illés Fanni az ELLE Wonder Woman, Kovács Patrícia Az év színésznője, Szabados Ági az ELLE Content Creator, Szabó T. Anna Az év szerzője, míg Vecsei Kinga Réta & Tasnádi Katalin Lili, a Secondland márka megalapítói, Az év fiatal tehetsége kategóriában győzedelmeskedtek tavaly és terjesztették fel ennek köszönhetően jelöltjeiket a shortlistre.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál.