Heller Ágnesre emlékeznek, egy nap alatt az összes hely betelt

2019. augusztus 18., 16:39

Szerző:

Az egy hónapja elhunyt Heller Ágnes több mint 15 éven át volt állandó előadója a Spinoza Színháznak, az intézmény pedig emlékesttel akarja fejet hajtani az emléke előtt. Ezt szeptember 3-án kedden este 6 órakor tartják, a Spinoza Színház pénteken el is küldte lapunknak a levelet róla azzal, hogy a belépés ingyenes, de regisztrálni kell, kevesebb mint 24 óra múltán, szombaton aztán kaptunk egy második levelet is, amely arról szól, hogy a megemlékezésre minden hely betelt. 

„Sajnáljuk, hogy sok embernek csalódást kell okoznunk. Ezért is készítünk felvételt a megemlékezésről, amit minden Spinoza-barátnak elküldünk. Akik szombaton 14 óráig jelentkeztek, azoknak szerdán személyesen válaszolunk, és vagy a foglalásukat igazoljuk vissza, vagy akik már nem férnek bele, azoknak valami kárpótlást nyújtunk. De kérjük, hogy a többen már ne jelentkezzenek a megemlékezésre, mert nincs több hely”

– hangzik a Spinoza Színház közleménye.

Fotó: Merész Márton

Heller Ágnes 2019. július 19-én ment el úszni Balatonalmádiban, hogy többé ne térjen vissza. Utoljára alig több mint egy hónappal a halála előtt adott interjút a 1168 Órának, Radnóti Sándor nekrológját pedig ide kattintva olvashatják el.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.