19:00 - 20:00

Maflás

Csernus Imre műsora

Film készül a Weinstein-botrányról

Bűnösségét 2020 februárjában mondta ki az esküdtszék, az Oscar-díjas producer szexuális erőszak és szexuális kényszerítés miatt kapott 23 év börtönt.

2021. június 8., 18:40

Szerző:

A She Said című film alapját a 2019-ben megjelent, azonos című könyv adja, mely a New York Timesnak a szexuális zaklatással vádolt filmmogul ügyében történt nyomozását foglalja össze. Carey Mulligan és Zoe Kazan alakítja a könyvet író két újságírót, Megan Twohey-t és Jodi Kantort, akik Pulitzer-díjat kaptak az ügyről 2017 októberében született riportjukért – ismertette a Universal Pictures stúdió.

Harvey Weinstein szexuális zaklatási botránya 2017-ben robbant ki. A bukott filmmogult több mint 80 nő, köztük ismert színésznők – Gwyneth Paltrow, Salma Hayek és Uma Thurman – vádolták meg szexuális visszaéléssel, ő azonban tagadta bűnösségét, és azt állította, hogy szexuális együttlétei mindig kölcsönös beleegyezésen alapultak. Bűnösségét 2020 februárjában mondta ki az esküdtszék, az Oscar-díjas producer egy-egy 2013-ban és egy 2006-ban elkövetett bűncselekmény – egy szexuális erőszak és egy szexuális kényszerítés – miatt kapott 23 év börtönt.

A befolyásos hollywoodi producer bukása indította el a MeToo mozgalmat, amelynek során nyilvánosságra került a szórakoztatóiparban, az üzleti életben, a médiában, a politikai életben vagy más területen befolyásos több száz ember ügye, akik szexuális zaklatást követtek el.

A She Said című könyv az újságírók hónapokon át tartó nyomozását mutatja be, és azokat a jogi akadályokat, melyekkel Twohey-nek és Kantornak szembesülnie kellett újságcikkük megjelentetésekor. Bár a Weinstein-botrány számos dokumentumfilm témája volt és több filmet, valamint televíziós sorozatot inspirált, köztük a The Morning Show-t és Az asszisztenst, a She Said az első játékfilm, amely közvetlenül a producer elleni vádakkal foglalkozik. Rendezője a német Maria Schrader lesz. A munkálatok nyáron kezdődnek.
   

(Kiemelt kép: New York, 2019. július 11. Harvey Weinstein szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt amerikai filmproducer bírósági meghallgatásáról távozik New Yorkban, 2019. július 11-én. Weinstein egyik ügyvédje, Jose Baez engedélyt kért a bíróságtól, hogy kiléphessen az ügyből. MTI/EPA | Justin Lane)

2021. június 20., 14:58

Visszavett az állandó rohanásból Lovasi András, s élvezi a vidéki életet, az apaszerepet. A Kiscsillag, valamint a Kispál és a Borz frontembere vasárnap ünnepli 54. születésnapját.