Eric Idle legyőzte a hasnyálmirigyrákot

Túlélte a hasnyálmirigyrákot Eric Idle. A Monthy Pyton csoport 79 éves egykori színészénél három éve diagnosztizálták a többnyire gyógyíthatatlan betegséget.

2022. szeptember 22., 20:08

Szerző:

Az a szerencséje, hogy rendkívül korán felfedezték daganatos betegségét – számolt be róla Idle a Time magazinban. Egy orvos barátjánál járt 2019-ben több vizsgálaton, és felmerült, hogy valami probléma van a vérképével. Az orvos további vizsgálatokat végeztetett, és diagnosztizálta a hasnyálmirigyrákot.

Mint Idle felidézte, tíz évvel korábban, amikor egy színdarabbal kapcsolatban megkérdezte ugyanezt az orvost, hogy mi a leggyorsabb módja a halálnak, azt válaszolta, hogy a hasnyálmirigyrák. A színész elmondta, hogy műtétje után már jó egészségnek örvend. Az orvos azzal biztatta, hogy ha a rák nem tér vissza, még tíz évig is élhet. Idle legismertebb filmjei között szerepel a Brian élete vagy a Gyalog galopp.

(Kiemelt kép: Eric Idle brit színész, a Monthy Python csoport tagja, a Spamalot című musical (és film) szerzője a Madách Színház előadása után tartott fogadáson 2015. június 1-jén. Fotó: Kallos Bea/MTI)

Ötvenkilenc éves korában meghalt Coolio, polgári nevén Artis Leon Ivey Jr., a kilencvenes években ismert amerikai rapper.

Hetvenkét éves korában elhunyt Axt László, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, Jászai Mari-díjas artistaművész – tudatta a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ kedden az MTI-vel.