Ellopták Banksy egy képét egy torontói kiállításról

2018. június 15., 12:20

Szerző:

Ellopták Banksy egy képét a brit graffitiművész munkáit felvonultató torontói kiállításról.

A helyi rendőrség szerint a Trolley Hunters (Bevásárlókocsi-vadászok) című nyomatot, amelynek értéke 35 ezer dollár (9,7 millió forint), vasárnap vitték el a város nyugati felében lévő gyárépületben megrendezett tárlatról – írta a BBC News.

Fotó: Bamksy

A hatóságok csütörtökön közzétették a helyszínen készült biztonsági felvételeket, amelyeken az látszik, hogy egy férfi besétál a kiállítótérbe nem sokkal helyi idő szerint hajnali öt óra után, átvizsgálja a területet, majd magához vesz egy nyomatot és sietősen távozik.

A The Art of Banksy című tárlat, amelyet Steve Lazarides, a titokzatos brit graffitiművész korábbi ügynöke állított össze, Banksy mintegy nyolcvan, magánkézben lévő alkotását vonultatja fel.

A művész munkáinak szentelt, eddigi legnagyobb volumenű tárlatként beharangozott kiállításon szereplő művek összértéke mintegy 35 millió dollár.

Lazarides nagyjából tíz évig dolgozott együtt a művésszel, aki maga nem vett részt a mostani kiállítás megszervezésében.

A 2007-es Trolley Hunters című alkotás három vadászt ábrázol, akik közül az egyik egy „csapat" bevásárlókocsit vesz célba a lándzsájával.

A tárlatot szervező cég megerősítette, hogy a nyomat a szerdán megnyílt kiállítás előkészületei során tűnt el, de a folyamatban lévő nyomozás miatt több részletet nem közölnek.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.