Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten!

2019. szeptember 30., 12:09

Szerző:

2019. október 11-13. között immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a budapesti kolbászfesztivál, melynek ezúttal is a Magyar Vasúttörténeti Park ad otthont A 10 hektáros területen rengeteg program és látványosság várja a látogatókat. Lesz hagyományőrző disznóvágás, kolbászvásár, családi program, folklór műsor, nosztalgia és mulatós zenei előadás.

A Disznótoros Kolbászfesztivál egy hétvégére a vidéket hozza el Budapestre. Három napon át tart majd az óriási kolbászvásár, ahol 250 féle háztáji kolbászból lehet vásárolni. Az ország minden pontjáról érkeznek kolbászkészítők, sőt még a határon túlról is. Ezen kívül hurka, szalonna, sonka és mindenféle disznótoros készítmény, házi sajtok, fűszerek, kürtőskalács, méz, lekvár, és sok más háztáji termék lesz kapható a budapesti kolbászfesztiválon. Csupa boltban nem kapható kézműves finomságok, melyeket közvetlenül a termelőktől lehet majd megvásárolni. A Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont területein három kolbász utca, Sajt és fűszer utca, Kézműves utca és Vásártér várja a jóféle háztájira éhes pesti népeket. Ha tele a has, akkor jöhet az ital! A Disznótoros Kolbászfesztiválon pálinkafőzdék, sörfőzdék és borászatok itatják majd kiváló minőségű italaikat.

Fotó: Picasa

Ha már „disznótoros” a budapesti kolbászfesztivál, akkor nem maradhatnak el a szokásos 100% hagyományőrző módon végzett disznóvágás és disznó feldolgozás bemutatók, melyeket a „Disznótoros Sátor”-ban és a „Békéscsabai Tájház”-nál tekinthetnek meg az érdeklődők.

A Disznótoros Kolbászfesztivál a családok ideális rendezvénye is, ahol rengeteg ingyenes gyerek és felnőtt program várja a látogatókat. Ilyen lesz az állatsimogató, népi játszótér 30 játékkal, íjászat, jurta, arcfestés, kovácsolás és más népi mesterségek kézműves foglalkoztatói, terepasztal és vasútmodell kiállítás. Az idei Disznótoros Kolbászfesztiválon másodjára kerül megrendezésre a Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás, a Kandó terem melletti épületben. A régi mezőgazdasági termelőeszközöket nem csak nézhetik a gyerekek, hanem kukoricát morzsolhatnak és darálhatnak, tököt pucolhatnak. Ezután a terményeket az állatkarámokban lévő szelíd állatokkal meg is etethetik a kezükből. Igazi falusi hangulat lesz a Csabai Tájház környékén!

Ingyenes felnőtt programok sorát az Orient csarnokban oldtimer autó és motor kiállítás, antik vasúti kocsik interaktív látogatása nyitja. A nagy parkban díjmentes a mozdonyforgatózás, a Víztorony Parkban lesz az oldtimer traktor és stabil motor interaktív kiállítás, ragadozó madár röptetés. A kolbászfesztivál jeggyel megtekinthető a gőzmozdony kiállítás és vasúti kocsi kiállítás Európa legnagyobb vasúttörténeti parkjában.

Egész nap folklór zenei és néptánc előadások lesznek láthatók az Orient és a Disznótoros színpadokon, a mozdony körfűtőházban, illetve az előtte lévő Disznótoros Sátorban. Pénteken „Disznótoros Mulatság”, szombaton „Bulizik a mozdonygarázs”, vasárnap „Retro Parti” keretében nótázhat együtt a közönség a régi klasszikusokkal, bulizhat a hagyományőrző mulatós zenekarokkal, néptánc csoportokkal együtt táncolhatnak a gyerekek a táncházi előadásokon.

A fesztiválra korán érdemes érkezni, hiszen egész napos kikapcsolódásról van szó, jöjjön akár gépkocsival a látogató vagy a Fesztiválbusszal, amely a fesztivál alatt folyamatosan, a Vasúttőrténeti Park és a Nyugati-Pályaudvar között oda-vissza szállítja az utasokat.

Jegyvásárlás és további információ a www.kolbaszfeszt.hu honlapon.

 

Sztártudósok, influenszerek és frissen megválasztott polgármesterek is összecsapnak a tizedik Brain Bar jövőfesztivál színpadán, olyan témákat vitatva meg, mint a marihuána fogyasztása vagy az eutanázia. Szeptember 26-27-én a Magyar Zene Házában 200 előadó és 120 program inspirálja az érdeklődőket arra: legyenek ők is tevékeny résztvevői a jövőjük alakításának.

Egy gúnyos dalocska vezette el őt saját zsidósága felfedezéséhez. A vallás aztán komoly szerepet játszott az életében, segítségével közelebb került önmagához és a világhoz – többek között ez derült Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezőjéről. Réczei Tamás Dobd be magad! című műsora exkluzív módon csak a 168.hu felületén látható, ne hagyja ki!

A rendező arra vágyik, hogy a munkája valamiféle hatást keltsen, ellenkező esetben nem sok értelme van bármit csinálni. Hogy a politika a jelenlegihez hasonló szintű feszültséget kelt majd a színházban arra nem számított – többek között derült Réczei Tamás Dobd be magad! című, exkluzív módon csak a 168.hu felületén látható műsorából, melynek vendége Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezője volt. Ne hagyja ki!

Bár édesanyja személyes ambícióját valósította meg azzal, hogy balettot tanult, ezt egyáltalán nem bánja. Hiszen rengeteg mindent tanult a tánctól, amit a szakmai pályafutása során is kiválóan képes hasznosítani. Többek között erről beszélt a Réczei Tamás vezette Dobd be magad! című műsor vendégeként Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezője. Az aktuális epizód exkluzív módon csak a 168-on tekinthető meg, ne hagyja ki!

Székely Kriszta az első diplomáját klasszikus balett szakon szerezte, majd 2015-ben színházrendezőként végzett Székely Gábor és Bodó Viktor osztályában. A budapesti Katona József Színház rendezője kalandos életpályát tudhat maga mögött, amiről a kizárólag a 168.hu felületén látható, Dobd be magad! című műsorban beszélt részletesen. Ne hagyja ki!