Az Állatfarm folytatásaként mutatja be az orbáni Magyarországot egy animációs rövidfilm

2019. október 11., 16:23

Szerző:

Meglehetősen sajátos képi világú animációs film bukkant fel a COOL2ha®© nevű YouTube-csatornán. Az Állatfarm II. előzeteseként feltüntetett videó az Orbán-kormány alatti politikai állapotok szatírája:

  • Orbán Viktor disznóként számolja, ahogy potyog a malacperselytestű Mészáros Lőrincbe a pénz
  • Tiborcz Istvánra emlékeztető disznó szotyit fogyaszt az utcai félhomályban, pislákoló szentjánosbogarak fényénél
  • Nyakó István MSZP-s politikusra hasonlító kisegér útját narancsfejű skinheadek akadályozzák

Az Állatfarm George Orwell disztópikus regénye egy farmról, ahol az állatok elűzik rossz gazdájukat és köztársaságot kiáltanak ki, ám a disznók fokozatosan magukhoz ragadják a hatalmat és totális diktatúrába fullad az egész. „Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél” – a leghíresebb idézet a műből.

Egyelőre nem világos, hogy a videó csak egy egyszeri projekt, vagy valóban készül belőle hosszabb alkotás.

A leghatározottabban elítéljük az Izrael elleni terrortámadást, szolidaritásunkat és őszinte együttérzésünket fejezzük ki Izrael kormányának és az izraeli népnek az őket ért veszteség miatt – hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkára a Suttogó föld - A táj alternatívái a magyar és izraeli kortárs képzőművészetben című kiállítás csütörtöki megnyitóján a Néprajzi Múzeumban.

 

2023. december 8., 08:34

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Rolla János hegedűművész, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének oktatója és korábbi tanszékvezetője – tudatta a gyászoló család tájékoztatása alapján a Zeneakadémia.