Az Állatfarm folytatásaként mutatja be az orbáni Magyarországot egy animációs rövidfilm

2019. október 11., 16:23

Szerző:

Meglehetősen sajátos képi világú animációs film bukkant fel a COOL2ha®© nevű YouTube-csatornán. Az Állatfarm II. előzeteseként feltüntetett videó az Orbán-kormány alatti politikai állapotok szatírája:

  • Orbán Viktor disznóként számolja, ahogy potyog a malacperselytestű Mészáros Lőrincbe a pénz
  • Tiborcz Istvánra emlékeztető disznó szotyit fogyaszt az utcai félhomályban, pislákoló szentjánosbogarak fényénél
  • Nyakó István MSZP-s politikusra hasonlító kisegér útját narancsfejű skinheadek akadályozzák

Az Állatfarm George Orwell disztópikus regénye egy farmról, ahol az állatok elűzik rossz gazdájukat és köztársaságot kiáltanak ki, ám a disznók fokozatosan magukhoz ragadják a hatalmat és totális diktatúrába fullad az egész. „Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél” – a leghíresebb idézet a műből.

Egyelőre nem világos, hogy a videó csak egy egyszeri projekt, vagy valóban készül belőle hosszabb alkotás.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

2024. április 11., 11:02

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.