Anne Frank élete képregényben

Az Olvass és írj Anne Frankkal című kiállítás elsősorban a 9–15 éves korosztálynak szól, az alkotók célja, hogy az író kamaszlány, Anne Frank példája közelebb vigye a gyerekeket az olvasás és az írás szeretetéhez. A megnyitón három, magyarul frissen megjelenő könyv is bemutatásra került Anne Frankról.

2014. november 5., 10:21

Az amszterdami Anne Frank House, az ELTE – Eötvös Loránd Tudományegyetem Néderlandisztika Tanszéke és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a DACS – Hollandia, királyság! című rendezvénysorozat keretében közös kiállításmegnyitót tartott kedden a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtárában.

A tárlatot Gajus Scheltema, a Holland Királyság magyarországi nagykövete és Ronald Leopold, az amszterdami Anne Frank Ház ügyvezető igazgatója nyitotta meg.

A kiállítás témájához kapcsolódva, rendhagyó módon egyszerre három, magyarul frissen megjelenő könyv is bemutatásra került a Park Kiadó, az Ulpius-ház Könyvkiadó és a Luther Kiadó gondozásában.

A Park Kiadó Anne Frank eddig ismeretlen rövid történeteit és meséit adja ki könyv alakban Mesék és történetek a Hátsó traktusból címmel, amely Gera Judit fordításában most jelenik meg először magyar nyelven.

Sid Jacobson és Ernie Colón Anne Frank képregényben című könyve az ismeretterjesztés új eszköze, a képregény segítségével kalauzolja olvasóit Anne Frank életének bemutatására az Ulpius-ház kiadásában.

Eric Heuvel Családi titok című képregénye az Anne Frank Ház saját oktatási kiadványa, mely szintén most lát napvilágot először magyar nyelven a Luther Kiadó jóvoltából, a Deák téri Evangélikus Gimnázium 10. osztályos diákjainak fordításában.