Rekordot döntött a Stranger Things negyedik évada

A Netflix Strager Things című sorozatának legutóbbi, negyedik évada több mint 1,15 milliárd órányi nézettséggel került a streamingszolgáltató toplistájának csúcsára.

2022. július 6., 09:58

Szerző:

A Netflix keddi közlése szerint ezzel a Winona Ryder és Millie Bobby Brown főszereplésével forgatott sci-fi dráma lett a szolgáltató legnépszerűbb angol nyelvű szériája. Egyetlen Netflix-sorozat lépte még át az egymilliárd órás nézettséget: a dél-koreai Nyerd meg az életed című széria.

A Stranger Things 91 országban vezeti a Netflix toplistáját, ami először sikerült egy angol nyelvű sorozatnak.

A 2016-ban kezdődött sorozat negyedik évadának utolsó két epizódját a múlt héten mutatták be. A hatalmas érdeklődés miatt a Netflix applikációja egy időre túl is terhelődött, és leállt.

(Kiemelt kép: Rajongók várakoznak Madridban, hogy beléphessenek a Stranger Things kiálítására. Fotó: Beata Zawrzel/NurPhoto/AFP)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.