80 éves korában meghalt Toto Cutugno olasz énekes

Hosszú betegség után a milánói San Raffaele kórházban kedd délután négy körül meghalt a leginkább L'italiano című slágerről ismert énekes-dalszerző.  

2023. augusztus 22., 18:50

Szerző:

Toto Cutugno halálának hírét menedzsere, Danilo Mancuso közölte. Az énekes állapota az elmúlt hónapokban egyre rosszabbodott – tette hozzá. 

Legismertebb dala, a L'italiano a 1983-ban született, amelyet először a Sanremói Dalfesztiválon adott elő az énekes, ezzel elcsípve az ötödik helyet. Később azonban több ország slágerlistájára is felkerült.  

Cutugno többször is járt Magyarországon, legutóbb 2019-ben – emlékeztet a Telex

 (Kiemelt képünkön Toto Cutugno olasz énekes és zeneszerző 2002. július 26-án késő este fellép a Tunisz melletti római színházban a 38. cartagenai nemzetközi fesztiválon. Fotó: Fethi Belaid / AFP)

08:00

Ha nyár, akkor vakáció! Az év legmelegebb évszakában mindannyian utazni vágyunk, legyen szó kisebb kiruccanásokról, hosszabb, távolabbi országokba megváltott nyaralásról, a már jól ismert helyekről vagy akár egzotikus tájakról. Döntsünk bárhogy és induljunk bármerre, az ELLE nyári lapszáma a legjobb útitárs lesz!

Szent Iván napja az éve leghosszabb napja, éjszakája pedig évszázadok óta ihlet meg írókat és költőket. A nyár legmisztikusabb éjszakájához számos babona és hiedelem fűződik, a termékenységi rítusoktól az egészségvarázsláson át a szerelemvarázslásig.