Zelenszkij: Vasútállomást lőhettek szét az oroszok a függetlenség napján, sok a halott

Volodimir Zelenszkij elnök videókapcsolaton keresztül mondta, el, 15 halott és 50 sebesült maradt egy orosz rakétacsapás után, ami a Dnyipro megyei Csapline vasútállomását érte, az áldozatok ukrán civilek.

2022. augusztus 24., 21:51

Szerző:

Csapást mért az orosz hadsereg a Dnyipropetrovszk melletti Csapline város vasútállomására az ukrajnai Függetlenség napjának éjjelén – közölte a 24.hu szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videókapcsolaton keresztül. Az elnök közölte, az első információi 15 halottról és 50 sérültről szólnak, a mentők folyamatosan dolgoznak a helyszínen, de a halottak száma sajnos tovább növekedhet.

Zelenszkij korábban felhívta rá a figyelmet, az oroszok „kegyetlen dologra” készülhetnek az ukrán nemzeti ünnep környékén.

(Kiemelt kép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újságíróknak nyilatkozik 2022. augusztus 23-án. Fotó: Ruslan Kaniuka / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Elon Musk, a Tesla Inc. alapítója és vezetője áll a Forbes magazin 400 leggazdagabb amerikai listájának élén. Musk nettó vagyona egy év alatt több mint 60 milliárd dollárral 251 milliárd dollárra nőtt.