Zelenszkij elmondta, hogy mi vár télen Európára

Az ukrán elnök szerint szankciókkal kell válaszolni arra, hogy az oroszok árterrort alkalmaznak. 

2022. július 27., 06:34

Szerző:

„Ma vált ismertté, hogy Nagy-Britannia bővítette az Oroszország elleni szankciók listáját. Több tucatnyi újabb személy és szervezet került fel a listára. Ez a helyes tendencia, és hálás vagyok Nagy-Britanniának a szankciók ügyében tanúsított rendíthetetlen határozottságáért. Ez olyan példa, amelyet a nyugati világban mindenkinek követnie kellene”

– mondta Volodomir Zelenszkij ukrán elnök közösségi oldalán.  „Különösen a mai, gázárak kapcsán napvilágot látott hírek a 2000 dollár/köbméter feletti emelkedéséről elegendő okot szolgáltatnak az Oroszország elleni szankciók kiterjesztésére 

mert mindenki számára világos, hogy ez egy szándékos árterror Oroszország részéről Európa ellen.

 

Moszkva a Gazprom segítségével mindent megtesz azért, hogy az idei tél a legkeményebb legyen az európai országok számára. A terrorra szankciókkal kell válaszolni, vélekedett az ukrán elnök. (Index)

(Kiemelt kép: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által 2022. március 21-én készített és közzétett képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ukrán néphez fordul egy közvetített beszéd közben. Fotó: STR / UKRÁN ELNÖKI SAJTÓSZOLGÁLAT / AFP)

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.