Zelenszkij elmondta, hogy mi a világ feladata

Az ukrán elnök 750 millió dolláros helyreállítási tervet mutatott be. 

2022. július 5., 06:26

Szerző:

Ukrajna újjáépítése az egész demokratikus világ közös feladata – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn, amikor az ország 750 milliárd dolláros helyreállítási tervét mutatta be. 

„Ukrajna újjáépítése nem helyi projekt, nem egy nemzet projektje, hanem az egész demokratikus világ közös feladata – minden olyan országé, amely civilizáltnak mondhatja magát

– mondta Zelenszkij online, több száz résztvevő előtt a Luganóban tartott, Ukrajna helyreállításáról szóló konferencián – írja az Index.

„Ukrajna helyreállítása az élet elveinek helyreállítását jelenti, az élet terének helyreállítását, mindannak helyreállítását, ami az embert emberré teszi”

– tette hozzá az ukrán elnök. Kiemelte hogy Ukrajna igényei a hidegháború befejezése óta haladnak a demokrácia felé kisebb-nagyobb sikerrel, és most az ország széleskörű pusztulással néz szembe.

A brit külügyminiszter szerint Marshall-tervre lesz szükség Ukrajna újjáépítéséhez. 

(Kiemelt kép: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által 2022. március 21-én készített és közzétett képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ukrán néphez fordul egy közvetített beszéd közben. Fotó: STR / UKRÁN ELNÖKI SAJTÓSZOLGÁLAT / AFP)