Zelenszkij: Bahmutban folynak most a legvéresebb harcok

Zelenszkij szerint Bahmut és Szoledár nagy részét lerombolták az oroszok.

2023. január 9., 14:40

Szerző:

Bahmutban folynak most a legvéresebb harcok, és az ukrán erők nagyon nehéz körülmények között, de visszaverik a város elleni folyamatos támadásokat. Tartják állásaikat a közeli Szoledarban is – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap esti helyzetértékelő videójában, amit a 444.hu közölte.

Az ukrán elnök szerint 2023 első hetében nem változott jelentősen a fronthelyzet. Bahmut nagy részét lerombolták az oroszok, Szoledarban pedig még nagyobb a pusztítás. Zelenszkij szerint a két említett területen folynak most a legvéresebb harcok a szemben álló csapatok között. 

(Fotó: Szergej Szupinszkij / AFP)

Tegnap 21:06

A „barátságtalan államokhoz” kötődő külföldi tulajdon, köztük ukrán üzletemberek vagyontárgyainak államosításáról fogadott el pénteken határozatot az Oroszország által Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím államtanácsa, a listán mintegy félezer objektum szerepel.

Tegnap 17:53

Januárban 53 éves mélypontra süllyedt Amerikában a munkanélküliségi ráta. A szabadidős- és vendéglátóipar 128 000 új munkahelyet teremtett, és ezzel az összes ágazat élére állt. Jelentősen bővült még a szakmai és üzleti szolgáltatások (82 000), a kormányzati szektor (74 000) és az egészségügy (58 000).