Zaluzsnij: az ukrán erők orosz területen is hajtottak végre támadásokat

Valerij Zaluzsnij, az ukrán hadsereg főparancsnoka elismerte egy amerikai lapnak adott interjúban, hogy orosz területen is hajtottak végre támadásokat.

2023. július 15., 19:59

Szerző:

„Ez a mi problémánk, és nekünk kell eldönteni, hogyan végezzünk az ellenséggel. Egy háborúban lehetséges és szükséges is, hogy a másik területén öljük meg (az ellenséges erőket)”– fogalmazott Zaluzsnij a Washington Postban – helyi idő szerint – pénteken megjelent interjúban. Oroszország határ menti régióiban rendszeresen előfordulnak ukrán tüzérségi belövések és dróntámadások. A Washington Post megjegyezte, hogy a kijevi hatóságok eddig jellemzően nem ismerték el, hogy ilyen jellegű támadásokat is végrehajtanak.

Az ukrán főparancsnok a lapnak azt is elmondta, hogy a határon átnyúló támadásokhoz Ukrajnában gyártott fegyvereket használnak. „Ha partnereink félnek attól, hogy használják a fegyvereiket, akkor majd mi a sajátunkkal fogunk végezni az ellenséggel” – mondta Zaluzsnij, utalva arra, hogy az Ukrajnának fegyvereket szállító nyugati országok a támogatásuk feltételéül szabták, hogy a szállítmányok orosz területen nem használhatók fel.

(Kiemelt képünkön: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által 2023. február 24-én készített és közzétett képen Valerij Zaluzsnij, Ukrajna fegyveres erőinek főparancsnoka (C) a kijevi Szent Szófia téren, az ukrajnai orosz invázió első évfordulóján tartott ünnepségen.
Fotó:Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP)