Csecsen elítéltekkel helyettesíti a Wagnert az orosz hadvezetés

Korábban a Wagner-csoport is börtönökben tartott toborzást, aki jelentkezett a háborúba, az nem csak fizetést kapott, de a büntetését is elengedték.

2023. július 5., 14:24

Szerző:

Az orosz hadvezetés máris megoldást talált arra, hogy hogyan helyettesíthetné a Wagner zsoldosait a frontvonalon. Csecsen önkéntesekkel és börtönből toborzott bűnözőkből szervezett rohamosztagokkal akarja helyettesíteni a zsoldoscsoportot – írja a Portfolio

A Wagner katonáinak kivonulása jelentős űrt hagyott hátra például Bahmut környékén, az orosz hadvezetés pedig erre reguláris seregekkel állt elő. A taktika korábban is az volt, hogy azokhoz a hadműveletekhez, ahol várhatóan magas a halálozási arány, ,,kevésbé értékes" katonákat használtak, például rabokat.

Az oroszok pedig ismételten ezt a módszert vetik be: csecsen elítélteket toboroznak a börtönökben, akik azonban már nem zsoldosok lesznek, hanem a védelmi minisztérium irányítása alá fognak tartozni.

(Fotó: Kiképzésre indulnak a katonák Oroszországban. Forrás: Arkagyij Budnyickij / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)