Leukémiát diagnosztizáltak Silvio Berlusconinál

A 86 éves négyszeres volt elnököt szerda óta kezelik a milánói San Raffaele kórház szívosztályán, miután légzési problémái támadtak.

2023. április 6., 10:44

Szerző:

Leukémiát diagnosztizáltak Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnöknél – erősítette meg a Reutersnek csütörtökön egy, az ügyhöz közel álló forrás, megerősítve a Corriere della Sera napilap értesülését. 

Antonio Tajani külügyminiszter és miniszterelnök-helyettes a RAI állami televíziónak úgy nyilatkozott, hogy személyes orvosa szerint Berlusconi állapota stabil. Berlusconi Forza Italia pártja része Giorgia Meloni miniszterelnök jobboldali koalíciójának, bár a volt miniszterelnök jelenleg nem vesz részt kormányzásban. 

Berlusconi, a milliárdos médiamágnás, aki a kereskedelmi televíziózásból szerezte vagyonát, az elmúlt években többször is megbetegedett, és csak a múlt héten jött ki a kórházból, ahol egy rutinellenőrzésen járt. 

(Kiemelt képünk: Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a Forza Italia (Hajrá Olaszország) párt vezetője a Sergio Mattarella államfőhöz érkezik a római államfői rezidenciára, a Quirinale-palotába 2022. október 21-én, a kormányalakítási konzultációk második napján. Fotó: MTI/EPA-ANSA/Fabio Frustaci)

Tegnap 12:22

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).