Putyin mindent megad, amit csak a hadsereg kér

A Honvédelmi Minisztériumban járt az orosz elnök, ahol hangsúlyozta, nincsen akadály a hadsereg finanszírozása előtt.

2022. december 21., 15:55

Szerző:

Semmilyen korlátozás nem akadályozhatja az orosz hadsereg finanszírozását, a kormány és az ország vezetése pedig minden lehetőséget megad nekik, közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök a moszkvai Honvédelmi Minisztériumban tartott sajtótájékoztatóján. Putyin, aki minden rendes év végi programját, így nagy sajtótájékoztatóját is lemondta 2022-ben, itt mégis megjelent és röviden beszélt is a helyzetről.

Hangsúlyozta, a hadseregben mindennek a legmagasabb szinten kell működnie, és hozzátette, az orosz katonákat modern éjjellátó eszközökkel, célzóberendezésekkel, új generációs mesterlövészpuskákkal akarja felszerelni, az ukrajnai fronton is. Közölte, ahol a szabályzatok a korszerűséget akadályozzák, ott haladéktalanul meg kell változtatni azokat.

Az Ukrajnában harcoló, megszálló orosz katonákat az elnök egyenesen a náci Németország és szövetségesei ellen küzdő orosz katonákhoz hasonlította a II. világháború (Nagy Honvédő Háború) idejéből. A sajtótájékoztatón megjelent Szergej Sojgu honvédelmi miniszter is, aki bejelentette, tervezik, hogy a jövőben a sorkatonai szolgálat alsó korhatárát 18 évről 21 évre módosítják majd.

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin egy fogadáson a Kremlben, 2022. december 20-án. Fotó: Valerij Sarifulin / Szputnyik / AFP)