Visszavonul a csecsen diktátor?

Ramzan Kadirov csecsen diktátor egy videóban vallott arról, hogy a visszavonulásán gondolkodik.

2022. szeptember 4., 16:43

Szerző:

Lehet, hogy itt az ideje a visszavonulásnak – mondta egy hét végi videónyilatkozatban Ramzan Kadirov csecsen diktátor. A bejelentés már csak azért is figyelemre méltó, mert a 15 éve hivatalban lévő politikus egészen az utóbbi napokig szinte minden nap sürgette az Ukrajna elleni keményebb fellépést és ezer számra vezényelte a harctérre a csecsen katonákat.

„Most tudatosult bennem, hogy az oroszországi területek vezetői közül én vagyok az, aki a legrégebb óta, 15 éve tölti be ezt a tisztséget. A Kaukázusban van egy mondás, amely szerint bármennyire is szívesen várnak egy vendéget, az még nagyobb öröm, ha a vendég időben távozik. Én is úgy vélem, eljött az időm, hogy addig távozzak, amíg nem rúgnak ki”

– hangzott el a videóban, amit a hvg.hu szúrt ki.

Kadirov az utóbbi időben szinte minden nap sürgette az Ukrajna elleni keményebb fellépést, és több katonáját is a harctérre vezényelte. Több alkalommal is példaképnek nevezte Vlagyimir Putyint. Az orosz szenátus egyik tagja, Vlagyimir Dzsabarov szerint azonban a diktátor népszerű Csecsenföldön, és valószínűleg a népe ellenezné, hogy az államfő távozzon hivatalából.

(A Csecsen Köztársaság vezetője, Ramzan Kadirov beszél a csecsen csapatok előtt Groznijban. Fotó: Sputnik/AFP)

 

18:20

Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg immár mentességet élvez a vádhatósággal szemben a Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságíró 2018-as meggyilkolása miatt az Egyesült Államokban indított perben, mivel múlt héten a szunnita királyság miniszterelnökévé nevezték ki - jelentették ki a trónörökös ügyvédei egy amerikai bíróságon hétfőn.