Videón az ukrán offenzíva látványos előrenyomulása

Olekszij Rezinkov orosz kormánytisztviselő Twitteren posztolta az ukrán offenzíva előrehaladásáról készített animációt szeptember elejétől október 5-ig bezárólag.

2022. október 7., 12:08

Szerző:

„Miközben az orosz parlament a hiábavaló annexiós kísérletek mámorában úszik, katonáink tovább haladnak előre. Ez a legjobb válasz minden népszavazásra, rendeletre, szerződésre és szánalmas beszédre” – írta posztjában Rezinkov. A térképen tisztán látszik, hogy az ukrán offenzíva milyen komoly sikereket ért el az elmúlt hónapban.

Miközben az "orosz parlament" mámorosodik a hiábavaló annexiós kísérletektől, katonáink tovább haladnak előre. Ez a legjobb válasz minden "népszavazásra", "rendeletre", "szerződésre" és szánalmas beszédre.

(Kiemelt képünk: Ukrán katonák nemzeti zászlót igazítanak egy személyszállító páncélozott jármű tetején a Donyecki területen lévő Lyman közelében egy úton 2022. október 4-én, az ukrajnai orosz invázió közepette. Fotó: Anatolij Sztepanov / AFP)

20:55

Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz – erről tájékoztatta az újságírókat Andrzej Sados, Lengyelország Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője pénteken. A döntést üdvözölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Letette az orosz állampolgársági esküt, és megkapta új személyi igazolványát Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező, Oroszországba menekült amerikai informatikus – jelentette ki a férfi ügyvédje, Anatolij Kucserena pénteken a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek.