Videón, ahogy felrobbant a Wagner-csoporttól átvett szállítórepülő

Túlszaladt a kifutópályán, bezuhant egy szakadékba és felrobbant Maliban a Wagner-csoport egy korábbi repülőgépe. A gép a Mali légierőhöz tartozott.

2023. szeptember 27., 22:15

Szerző:

Megsemmisült Maliban, Gao város közelében egy orosz típusú Iljusin Il–76-os repülőgép a múlt hétvégén. A balesetről most jelent meg egy videó a Twitteren – írja a 24.hu.

A gép a felvétel szerint rosszul landolt, és nem tudott megállni a kifutópálya végén.

Az AviationSourceNews szerint a repülőgép későn ért földet a nemzetközi repülőtér pályáján, amely 2500 méter hosszú. A késői touchdownt követően a legénység nem startolt át, hanem kitartott a leszállás mellett, ehhez azonban a kifutópálya hátralévő szakasza nem volt elég, a gépet a kifutópálya végén lévő homokos terület sem tudta megfogni, így végül bezuhant egy szakadékba, majd felrobbant. Az áldozatok számáról és állampolgárságáról nincs hír.

A lap szerint az Il-76 a Mali légierőhöz tartozott. A sajtóban megjelent információk szerint a repülőgép korábban a Wagner-csoport tulajdonában volt, és nagyjából a baleset előtt egy héttel adták át a helyi légierőnek.

(Kiemelt képünk: Iljusin Il–76-os repülőgép. Fotó: Alexey Reznichenko via Wikipedia)

Franciaország szankciókat fontolgat a ciszjordániai palesztinok elleni erőszakért felelős zsidó telepesek ellen, és a francia diplomácia vezetője fel fogja vetni a kérdést európai szinten a hétfői brüsszeli EU-külügyminiszteri találkozón – közölte a tárca csütörtökön.

Washington démonizálja Moszkvát, sajnálatos, hogy Joe Biden amerikai elnök azt állította, hogy Ukrajna veresége esetén fegyveres összecsapás alakulhat ki Oroszország és a NATO között – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön.