Videó: sikítva menekülnek a gyerekek az óvóhely felé Kijevben a bombázás alatt

A videón a robbanások is hallatszanak, miközben szól a légiriadó. 

2023. május 29., 17:25

Szerző:

Volodimir Zelenszkij felesége, Olena Zelenszka posztolt egy videót hétfőn Twitteren arról, ahogy reggel Kijevben a gyerekek futnak az óvóhely felé, miközben szól a légiriadó az ukrán fővárosban. A háttérben a robbanások hangja is hallatszódik. A Kijevet ért hétfői orosz támadás miatt legalább egy ember kórházba került.

„A robbanások hangjára sikoltozó és óvóhelyre menekülő gyerekek a valóság. De ennek nem szabadna így lennie – sehol és soha” – írja a bejegyzésében Zelenszka. „Ukrajna tovább harcol” – zárja a bejegyzését Zelenszkij felesége.

(Kiemelt képünk: Kijev, Ukrajna - Május 20.: Egy helyi lakos tisztítja egy orosz dróntámadás által megrongált lakóépület padlását az ukrajnai Kijevben 2023. május 20-án. Oleksii Chumachenko / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

06:54

Két ember halt meg Rotterdamban a két helyszínen, egy magánházban és az Erasmus Egyetemi Klinikán elkövetett lövöldözésben – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap rendőrségi információkra hivatkozva csütörtökön.

Tegnap 21:16

Egy fegyveres két embert súlyosan megsebesített a rotterdami Erasmus Egyetemi Klinikán, az épületben tűz ütött ki, a gyanúsítottat előállították – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap csütörtökön.

Tegnap 21:07

Kanadának tanulnia kell abból a botrányból, amelyet egy náci veterán ottawai parlamenti megünneplése robbantott ki, és a továbbiakban szolidárisnak kellene lennie a nácizmus elítélésére irányuló orosz kezdeményezésekkel az ENSZ-ben – jelentett ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön újságíróknak nyilatkozta.

2023. szeptember 28., 19:46

Történelmi pillanatként értékeli, Székelyföld önrendelkezése szempontjából pedig „jelzésértékűnek” tartja a francia államfő Korzika autonómiájával kapcsolatos csütörtöki bejelentését Antal Árpád, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezető politikusa.