Videó: sikítva menekülnek a gyerekek az óvóhely felé Kijevben a bombázás alatt

A videón a robbanások is hallatszanak, miközben szól a légiriadó. 

2023. május 29., 17:25

Szerző:

Volodimir Zelenszkij felesége, Olena Zelenszka posztolt egy videót hétfőn Twitteren arról, ahogy reggel Kijevben a gyerekek futnak az óvóhely felé, miközben szól a légiriadó az ukrán fővárosban. A háttérben a robbanások hangja is hallatszódik. A Kijevet ért hétfői orosz támadás miatt legalább egy ember kórházba került.

„A robbanások hangjára sikoltozó és óvóhelyre menekülő gyerekek a valóság. De ennek nem szabadna így lennie – sehol és soha” – írja a bejegyzésében Zelenszka. „Ukrajna tovább harcol” – zárja a bejegyzését Zelenszkij felesége.

(Kiemelt képünk: Kijev, Ukrajna - Május 20.: Egy helyi lakos tisztítja egy orosz dróntámadás által megrongált lakóépület padlását az ukrajnai Kijevben 2023. május 20-án. Oleksii Chumachenko / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

09:41

Joe Biden bejelentette, hogy bár készült a második ciklusára, de visszalép az elnökjelöltségtől, és inkább a jelenlegi feladataira koncentrál. Így nagy eséllyel a demokraták Kamala Harris jelenlegi alelnök mögé sorakozhatnak fel, aki előtt azonban még nagy út áll a jelöltségig. Mindeközben a világ vezetői sorban reagálnak Joe Biden döntésére.