Eretneknek nevezte a pápát egy ortodox pap – videó

Rendőrök vitték el a papot. 

2021. december 5., 06:31

Szerző:

Szemtanúk szerint elég hangosan kiabált ahhoz, hogy a pápa is hallja, hogy megtérésre szólította fel. Úgy tűnt, hogy a férfi elesett, miközben elvitték, és a rendőrök emelték fel – írja a Reuters.

Egy idős görög ortodox pap azt kiáltotta, hogy "Pápa, te eretnek vagy", amikor Ferenc pápa szombaton belépett az athéni ortodox érsekségre

Ferenc szombaton érkezett Görögországba háromnapos látogatásra, amely a görög katolikusok reményei szerint közelebb hozza egymáshoz a keleti és a nyugati egyházat. II. János Pál pápa először 2001-es görögországi látogatásakor kért bocsánatot a szakításban játszott katolikus szerepért. 

(Kiemelt kép: Ferenc pápa résztvevőket áld meg a heti pápai audencián a Vatikánban, 2021. június 23-án. Fotó: Alberto Pizzoli / AFP)

Tegnap 17:44

A finn, a norvég, a dán és az izlandi szakszervezetek is távoznak a Nemzetközi Újságíró Szövetségből. Szerintük a szervezet antidemokratikusan működik, pénzügyeit etikátlanul kezeli, és kifogásolták, hogy a szövetség nem zárta ki az Orosz Újságíró Szövetség azon alkalmazottait, akik az oroszok által megszállt ukrajnai területeken kezdtek el dolgozni.

2023. január 31., 15:30

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke hétfőn egy újságíró kérdésére válaszolva azt mondta, hogy nem küld F-16-os vadászgépeket Ukrajnába. Nagy-Britannia és Németország vezetője is kizárta, hogy repülőket küldene a háború sújtotta országba. Franciaország és Lengyelország ugyanakkor nem zárkóznak el a lehetőségtől, de semmiképpen sem kerülnék meg a NATO-t a kérdésben.