Videó: az orosz csapatok bevonultak a második legnagyobb ukrán városba

Harkiv egy része már az orosz csapatok ellenőrzése alatt áll. 

2022. február 27., 08:32

Szerző:

Az orosz csapatok behatoltak Harkivba, Ukrajna második legnagyobb népességű városába vasárnap reggel - közölték helybeli források. Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója a Telegram közösségi oldalon azt írta, hogy orosz csapatszállító járműveket láttak a város utcáin megjelenni.  

 

A Herascsenko és az ukrán különleges tájékoztatási szolgálat által közzétett felvételeken az volt látható, hogy több könnyű katonai jármű halad Harkiv egyik utcáján.

 A RIA Novosztyi hírügynökség ezzel egy időben az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva arról számolt be, hogy az elmúlt napokban az orosz hadsereg blokád alá vette dél-ukrajnai Herszon és Berdjanszk városát. Igor Konasenkov szóvivője azt is mondta, hogy ellenőrzésük alá került a (Krímtől északnyugatra fekvő) Genicseszk repülőtere is.

(Kiemelt képünk illusztráció: Az orosz védelmi minisztérium által 2022. február 21-én kiadott képen az orosz és fehérorosz harckocsik láthatóak az orosz és fehérorosz fegyveres erők közös gyakorlatán, egy Brest melletti lőtéren. Fotó: Orosz Védelmi Minisztérium / AFP)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.