Videó – a Sajóból merített, ezer liter szennyezett vizet öntöttek a környezetvédelmi minisztérium elé

Orosz Örs, Nyitra megyei képviselő szétlocsolt a szlovák környezetvédelmi minisztérium előtt 1000 liter szennyezett vizet a Sajóból, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy 74 napja ömlik a folyóba a lezárt bánya szennyvize.

2022. május 6., 19:47

Szerző:

Videót osztott meg közösségi oldalán Orosz Örs, amelyen ezer liter szennyezet vizet locsol szét a szlovák környezetvédelmi minisztérium előtt, amelyet a Sajó folyóból merítettek. Orosz az akciójával arra szeretné emlékeztetni a minisztereket, hogy naponta 2,4 tonna szennyeződés kerül a folyóba, de ennek ellenére 74. napja nem történik érdemi előrelépés az ügyben.

A Sajó arzéntartalma 187-szer, vastartalma 1425-ször, valamint nikkeltartalma 850-szer magasabb a megengedettnél. A Nyitra megyei képviselő bejegyzésében kommentként leírta, hogy a környezetvédelmi tárca illetékesének első reakciója irányába az volt, hogy „Miért nem a gazdasági minisztérium elé öntötték?”

(Kiemelt kép forrása: Facebook)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.