Vidámparkba látogatott Nicole, mindenkit haza kellett küldeni

A Nicole hurrikán helyi idő szerint csütörtökön kora reggel elérte Florida keleti partvidékét, a Vero Beach-től délre fekvő partszakaszt, közölték a helyi hatóságok.

2022. november 10., 14:13

Szerző:

Az ítéletidő miatt több repteret és vidámparkot kellett leállítani és evakuálni. A hatóságok figyelmeztettek, hogy a szeptemberi Ian hurrikán által sújtott területeken további károkat okozhat a Nicole hurrikán. 

A Nicole szerda este vált hurrikánná, amikor a Grand Bahama-szigetre csapott le. Egyes erősségű hurrikánként a szél sebessége óránként 120 kilométer volt csütörtökön kora reggel - közölte az amerikai Nemzeti Hurrikánközpont. A viharos erejű szél egészen 780 kilométerig terjed az orkán középpontjától. Magyar idő szerint délelőtt az amerikai hatóságok arról számoltak be, hogy a hurrikán Florida keleti része fölött trópusi viharrá enyhült. A vihar a következő napokban Georgia és Dél-Karolina állam felé veheti az irányt, heves esőzések közepette. A városokban árvizek alakulhatnak ki, valamint a Saint Johns folyó újabb áradására lehet számítani Floridában a csütörtöki nap folyamán.  A hatóságok a part menti városokban több figyelmeztetést és riasztást adtak ki az esetleges károk miatt

(Fotó: Eva Marie UZCATEGUI / AFP)

Az Európai Uniónak (EU) védenie kell külső határait, csak a valódi menekülteket kell befogadnia – hangsúlyozta Giorgia Meloni olasz kormányfő az Európai Konzervatívok és Reformerek európai parlamenti frakció Varsói Csúcs (Warsaw Summit) című konferenciáján szombaton lejátszott videóüzenetében.

Észtország nagy hatótávolságú rakéta-sorozatvető rendszerekkel (HIMARS) bővíti védelmi rendszerét, a 70-300 kilométeres hatótávolságú, amerikai fegyverrendszerek várhatóan 2024-ben érkeznek az országba – közölte az észt védelmi minisztérium szombaton.