Amerikai vezérkari főnök: nem tudjuk mi jön - Európa készüljön a háborúra

Oroszországnak nem megy túl jól az ukrajnai háború, ilyenkor nagyon figyelni kell az Európában állomásozó amerikai csapatoknak is, hogy minden helyzetre fel legyenek készülve - közölte Mark Milley amerikai vezérkari főnök lengyelországi katonai bázisokon tett látogatása során.

2022. szeptember 19., 08:07

Szerző:

„Nem megy túl jól a háború Oroszországnak” – szögezte le Mark Milley amerikai vezérkari főnök, a hadsereg lengyelországi bázisán tett látogatása során. A Guardian tudósítása szerint mindehhez hozzátette, „magas készültségi fokot és riadófokozatot kell fenntartanunk ilyen időkben”.

Kérdésre úgy válaszolt, természetesen nem tart attól, hogy az amerikai hadsereg európai egységeit támadás éri, de óvatosan hozzátette, ilyen hadihelyzetben mégis mindenre készen kell állniuk.

„Egy háború folytán egyszerűen csak nem tudjuk teljes biztonsággal megmondani, mi fog történni legközelebb” – hangsúlyozta Milley.

Szavaiból, és Joe Biden korábbi, szombati figyelmeztetéséből Putyinnak úgy tűnik, az amerikai politikai- és hadvezetés különösen komolyan kezeli az ukrán offenzíva sikereire adott orosz válasz kérdését.

(Kiemelt kép: Mark Milley amerikai vezérkari főnök. Fotó:  Valeria Mongelli / AFP)

Átkutatták az orosz hatóságok szerdán Szergej Spilkin független választási matematikus moszkvai lakását, és hasonlóképpen jártak el a Golosz választásmegfigyelő csoport több tagjával Oroszország több városában.