Velencei buszbaleset: még mindig nem tudtak minden áldozatot azonosítani

Több áldozatnál nem volt irat. A busz Velence központjából tartott egy kempingbe a baleset idején. 

2023. október 5., 09:26

Szerző:

Az olasz hatóságok egy nappal a tragédia után még mindig próbálják beazonosítani a 21 áldozatot – írja a BBC alapján a Transtelex.ro. Jelenleg DNS-minták segítségével próbálják megerősíteni azoknak a személyazonosságát, akiknél nem találtak személyi okmányokat – közölte Bruno Cherchi ügyész. A tisztviselők szerint a halottak között három gyermek van, egyikük csecsemő.

A busz 39 turistát szállított Velence központjából egy kempingbe. Az eddig ismert információk szerint a balesetnek az olasz sofőr mellett kilenc ukrán, három német, négy román, két portugál és egy dél-afrikai állampolgár az áldozata.

A rendőrség szerint tizenöt ember sérült meg, közülük öten súlyosan – köztük vannak ukránok, osztrákok, spanyolok és más külföldi turisták is. Egy 7 és egy 13 éves német testvérpárt csonttörésekkel kezelnek a közeli Treviso kórházában. Szüleik a balesetben életüket vesztették.

(Kiemelt kép: helyszíni fotó a velencei buszbaleset után, 2023. október 04-én az olaszországi Mestrében. A helyi rendőrség szerint legalább 21 ember meghalt és 12 ember megsérült kedd este, miután egy busz lezuhant egy felüljáróról Velence közelében. Fotó: ANADOLU AGENCY / Anadolu Ügynökség / AFP)