Vécépapírral is lehet választást nyerni?

Vizsgálat indult a tajvani elnökválasztás független jelöltje, a milliárdos Terry Gou ellen, mert a gyanú szerint vécépapírral vesztegették meg hívei a választókat. 

2023. november 2., 19:14

Szerző:

A tajvani elnökválasztás független jelöltje, a milliárdos Terry Gou ellen indult vizsgálat, mert a gyanú szerint vécépapírral vesztegették meg hívei a választókat – közölték csütörtökön a tajvani hatóságok. A tajpeji ügyészség közleménye szerint két, egymástól független vizsgálat keretében 13 aktivistát hallgattak ki, akik a Tajvan nyugati részén elterülő Julin régióban gyűjtötték az elnökjelölti induláshoz szükséges választói aláírásokat – számolt be az MTI.

Négy gyanúsítottat vádolnak azzal, hogy 900 tajvani dollár (10 080 forint) értékben vécépapírt ajánlottak fel egy helyi gazdaszervezet tagjai számára, ha Terry Gou elnökjelöltségét támogatják aláírásaikkal. A gyanúsítottakat végül óvadék ellenében szabadon engedtek, további részleteket azonban nem közölt az ügyészség – írja az Index.  A Tajvan leggazdagabb emberének tartott 72 éves Gou, a Foxconn elektronikai óriásvállalat alapítója és korábbi vezetője augusztus végén jelentette be, hogy indulni kíván a tajvani elnökválasztáson.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)