Vádat emeltek a dán feltaláló ellen az újságírónő brutális meggyilkolásáért

2018. január 16., 14:39

Szerző:

Előre megfontolt szándékból elkövetett emberöléssel, a test megcsonkításával és kiemelten veszélyes nemi erőszak nélküli szexuális támadás elkövetésével vádolták meg Peter Madsen dán feltalálót a svéd újságírónő, Kim Wall meggyilkolásának ügyében - írja a CNN.

Kim Wall
Fotó: Facebook

A fiatal nő holttestének egy részére azután bukkantak, hogy tavaly augusztusban egy interjú kedvéért meglátogatta a csodabogárnak tartott Madsent. Fej nélküli testét Koppenhága mellett, egy szigeten vetette partra a tenger. A fejét és végtagjait csak később találták meg.

Madsen sokadik kihallgatásán beismerte, hogy Wall meghalt, de azt állította, baleset történt. A férfi először azt vallotta, hogy a tengeralattjárója meghibásodott, de még előtte kitette Wallt egy szigeten. Később azt mondta, hogy az újságírónő szén-monoxid-mérgezést kaphatott, majd azt, hogy a fedélzeti nyílás teteje csapódott a fejére.

A feltaláló nem tagadta, hogy feldarabolta Wall holttestét, azt viszont nem tudni, hogy pontosan hogyan végzett vele. A boncoláskor Wall nemi szervein tizennégy külső és belső késszúrás nyomait találták.

Az ügyészség életfogytigtartó börtönbüntetést kért Madsenre.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.