Ursula von der Leyen: Megszakad a szívem

Belgium árvíz sújtotta térségébe utazott az Európai Bizottság elnöke.

2021. július 17., 20:20

Szerző:

Ursula von der Leyen úgy fogalmazott Instagram posztjában, hogy megszakad a szíve. Az Európai Bizottság elnöke azt írta, hogy a belgiumi Rochefort és Pepinster városokba látogatott, ahol saját szemével láthatta az özönvíz pusztítását.

„A szívem megszakadt, amikor azokkal az emberekkel találkoztam, akik elvesztették otthonukat, ezzel életük munkáját. Biztosítottam őket arról, hogy Európa velük van. Velük van a virrasztásban, és számíthatnak ránk az újjáépítésben is” – írta közösségi oldalára Ursula von der Leyen. Belgiumban a napok óta tartó heves esőzések nyomán kialakult özönvízszerű áradások miatt eddig legkevesebb 23 ember halt meg.

(Kiemelt kép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke látogatást tesz az árvíz sújtotta Pepinsterben 2021. július 17-én. Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.