Ukrán parlament: megszavazták a hadiállapot bevezetését

Az ülést nem közvetítették. 

2022. február 24., 08:23

Szerző:

Az ukrán parlament csütörtök reggel jóváhagyta a hadiállapot bevezetését az országban - számolt be az UNIAN hírügynökség.

A törvényhozás ülését nem közvetítették, a döntésről képviselők tájékoztattak a Telegram üzenetküldő portálon. Jariszlav Zseleznyak, a Hang párt frakciójának tagja azt közölte, hogy a hadiállapot bevezetését 300-an szavazták meg a 450 fős törvényhozásban.

A parlament elé Olekszij Danyilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára terjesztette be a javaslatot. Előzőleg Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videoüzenetben tájékoztatta az ország lakosságát a hadiállapot bevezetéséről.

A Fox News riportban számolt be a fejleményekről: 

(Borítókép: A Szülőföld emlékműv Kijevben, 2022. február 21-én. Fotó: ALI ATMACA / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

A jelenlegi amerikai kurzust Moszkva nemcsak a maga, de a világ számára is fő kockázatforrásnak tekinti, és fel szándékozik számolni Washington „dominanciájának maradványait” – hirdette meg Oroszország módosított külpolitikai koncepciója, amelyet pénteken hagyott jóvá Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A norvég fővárosban mintegy 800 kilogramm kokaint talált a rendőrség gyümölcsök közé rejtve, a skandináv országban korábban még soha nem bukkantak ilyen nagy mennyiségű szállítmányra – közölték a helyi hatóságok pénteken.