Ukrán hivatalos közlés szerint Belaruszból kilőtt rakéták csapódtak be Zsitomirban

„Orosz és belarusz fasiszták lőtték Zsitomir repterét” – nyilatkozta a belügyi forrás. 

2022. február 27., 19:04

Szerző:

Ukrajna belügyminiszterének egyik tanácsadója számolt be róla, hogy rakéták csapódtak be Belarusz felől észak-ukrán területekre – írja a BBC. A rakétatámadás az információk szerint a térségben található Zsitomir városának repülőterét érte.

„Hát ezt lőtték a Belaruszból kilőtt Iszkanderekkel délután 5-kor... az orosz és belarusz fasiszták a zsitomiri repteret vették célba.”

– közölte a tanácsadó.

Az ukránok és az oroszok tárgyalódelegációja a tervek szerint Belaruszban találkozik majd, ahogyan arról Vologyimir Zelenszkij hivatala tájékoztatott, de azt egyelőre nem tudni, mikor kerül majd erre sor.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fényképet készítenek egy előző éjszaka kilőtt rakéta maradványairól Kijevben 2022. február 25-én. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

2024. május 20., 07:31

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.