Ukrán hivatalos közlés szerint Belaruszból kilőtt rakéták csapódtak be Zsitomirban

„Orosz és belarusz fasiszták lőtték Zsitomir repterét” – nyilatkozta a belügyi forrás. 

2022. február 27., 19:04

Szerző:

Ukrajna belügyminiszterének egyik tanácsadója számolt be róla, hogy rakéták csapódtak be Belarusz felől észak-ukrán területekre – írja a BBC. A rakétatámadás az információk szerint a térségben található Zsitomir városának repülőterét érte.

„Hát ezt lőtték a Belaruszból kilőtt Iszkanderekkel délután 5-kor... az orosz és belarusz fasiszták a zsitomiri repteret vették célba.”

– közölte a tanácsadó.

Az ukránok és az oroszok tárgyalódelegációja a tervek szerint Belaruszban találkozik majd, ahogyan arról Vologyimir Zelenszkij hivatala tájékoztatott, de azt egyelőre nem tudni, mikor kerül majd erre sor.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fényképet készítenek egy előző éjszaka kilőtt rakéta maradványairól Kijevben 2022. február 25-én. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

19:05

Oroszország destruktív lépésként értékeli a szlovák MiG 29-es vadászgépek átadását Ukrajnának, ami ellentmond az Európai Unió békés rendezést sürgető retorikájának – jelentette ki csütörtökön Alekszandr Gruskov orosz külügyminiszter-helyettes.

18:45

Az országoknak nem szabadna alávetniük szuverenitásukat az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) – jelentette ki csütörtökön Elon Musk, a Twitter elnök-vezérigazgatója, akinek szavait a WHO főigazgatója nyomban visszautasította a mikroblogportálon, nevének említése nélkül álhírterjesztéssel vádolva meg az amerikai multimilliárdost.