Újabb robbantás Afganisztánban, legalább 50-en meghaltak

Egy síita mecsetben robbantottak.

2021. október 8., 14:50

Szerző:

Legalább ötven halálos áldozata és 140 sebesültje van annak a robbantásnak, amely az észak-afganisztáni Kunduz egyik síita mecsetében történt pénteken, írja az MTI.

Egy kunduzi kórház névtelenül nyilatkozó orvosa elmondta, hogy mostanáig 35 holttestet és 50 sebesültet vittek be hozzájuk. Korábban az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű szervezet egyik helyi tisztségviselője azt nyilatkozta, hogy 15 holttestet és több mint 90 sebesültet szállítottak be a szervezet kunduzi klinikájára. Más hírforrások nyolcvan, sőt száz halottról számoltak be, helyi tisztségviselőkre és szemtanúkra hivatkozva.

A robbanás a Gozar-e-Szajed Abád mecsetben történt a pénteki ima idején, pontos okát egyelőre nem tudni. Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet számos hasonló terrortámadást követett el az afganisztáni síita kisebbség ellen. A szunnita szélsőségesek eretneknek tartják a síitákat.

(Kiemelt kép: afgán férfiak viszik áldozat holttestét egy síita mecsetben egy bombatámadás után Kunduz tartományban 2021. október 8-án. Fotó: AFP)

 

Elon Musk, a Tesla Inc. alapítója és vezetője áll a Forbes magazin 400 leggazdagabb amerikai listájának élén. Musk nettó vagyona egy év alatt több mint 60 milliárd dollárral 251 milliárd dollárra nőtt.