Újabb rakétákat lőtt ki Észak-Korea

Kim Dzsong-Un mosolyogva tapsolt.

2022. április 17., 08:01

Szerző:

Észak-Korea szombat este két rakétát lőtt ki a koreai félszigettől keletre fekvő vizekbe, ez volt a 12. rakétakísérlet idén. Az észak-koreai hadsereg azt közölte, hogy új taktikai fegyvert próbáltak ki, így növelték az ország potenciálját a taktikai nukleáris fegyverek használatára.

A teszkilövésről képeket is nyilvánosságra hoztak, amelyen a rakéta mellett látszik Kim Dzsongun is, amint feszülten figyel, majd mosolyogva tapsol katonák gyűrűjében. A kilövésről a dél-koreai kormány közölt részletes adatokat: a lövedékek a parttól 110 kilométer távolságban csapódtak a tengerbe, 25 kilométer magasságban repültek. A CNN emlékeztetett, hogy Észak-Korea jelentősen növelte az ilyen típusú aktivitását. 2022 első negyedében ez már a 12 rakétatesztje volt.

(Kiemelt kép: Kim Dzsong-Un a legújabb rakétakísérletet figyeli 2022 április 17-én. Fotó: KCNA VIA KNS / AFP)

Tegnap 20:20

Fehéroroszországban négy hónappal Oroszország Ukrajna elleni háborújának megindulása után a helyi független sajtó tudomása szerint egyre többen kapnak katonai behívóparancsot, ezzel összefüggésben az ukrán vezérkar csütörtökön „rejtett mozgósításról" beszélt.

Tegnap 20:05

Törökország újból megvétózhatja a finn és a svéd NATO-csatlakozást, amennyiben a két ország nem teljesíti a háromoldalú megállapodásban rögzített vállalásait - közölte a török elnök az észak-atlanti szövetség madridi csúcstalálkozóját lezáró sajtótájékoztatóján.

Tegnap 19:51

Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a párizsi önkormányzat a Notre-Dame környékének átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának kihangsúlyozásával.