Újabb koronavírusos állatokat találtak

Folyik az orruk.

2021. december 6., 09:47

Szerző:

Egy belga állatkert két vízilova is koronavírusos, ez feltehetően az első fertőzés, amit ennél a fajnál jelentettek – írja a CNN. Az Imani és Hermien nevű vízilovaknak „az orrfolyáson kívül” nincsenek tüneteik – közölte az antwerpi állatkert.

A közleményben megjegyzik, nem ismert, hogy az állatok hogyan fertőződtek meg a vírussal. A gondozóiknak nincsenek tüneteik, emellett a koronavírus tesztjük is negatív lett – jegyzik meg. A 14 éves Imanit és a 41 éves Hermient egyelőre elkülönítve tartják, a látogatók nem nézhetik meg őket.

Az amerikai járványügyi központok szerint világszerte jelentettek már Covid-19 fertőzéseket állatkerti állatoknál és háziállatoknál, többek között. A múlt hónapban egy nebraskai állatkertben három hópárduc pusztult el a vírus okozta szövődményekben.

(Kiemelt kép: ZOO Antwerpen Facebook-oldal)

Az ukrajnai háború címén Moszkva ellen bevezetett büntetőintézkedésekre reagálva az orosz alsóház kedden megkezdte a megtorlás jogi lehetőségének kialakítását az orosz médiát korlátozó államokkal szemben, a moszkvai külügyminisztérium kitiltotta a brit felsőház több mint másfélszáz tagját, a közoktatási miniszter pedig bejelentette a kilépést a bolognai rendszerből.

Oroszország ukrajnai inváziója a harmadik világháború kezdete lehet, ezért a szabad világ megőrzésének legjobb útja a Nyugat számára, ha vereséget mér Vlagyimir Putyin orosz elnök erőire – jelentette ki kedden Soros György üzletember a davosi Világgazdasági Fórumon.