Újabb hat ország „nácitlanítását" javasolja egy orosz képviselő

Kiterjesztenék a háborút.

2022. március 26., 16:19

Szerző:

Szergej Savostianoc kommunista képviselő azt javasolja, hogy Oroszország „fegyverezze le és nácitlanítsa" Litvániát, Lettországot, Észtországot, Lengyelországot, Moldova Köztársaságot és Kazahsztánt is. Mindezt annak érdekében, hogy Oroszország nagyobb biztonságban legyen a térségben.

Szergej Savostianov egy javaslatot is benyújtott ebben az ügyben – írja a NEXTA.

„Ukrajna demilitarizálása tartós biztonságot fog nyújtani Ukrajna, Oroszország és egész Európa népeinek. Egy teljesebb folyamat érdekében, Ukrajna mellett, úgy gondolom, hogy eljött az idő arra, hogy ebbe a körbe bevegyük  Litvániát, Lettországot, Észtországot, Lengyelországot, Moldova Köztársaságot és Kazahsztánt is.

Ugyanakkor a képviselő szerint most Oroszországnak arra kellene koncentrálnia erőit, hogy „újraélessze az erős és multinacionális  hazát”, ahogy arra is, hogy „megvédje az orosz nyelvet beszélőket, akik Ukrajnában élnek, és akik szenvedtek az utóbbi években, az oroszellenes politika miatt".

 

(Kiemelt kép: Krím, 2021. április 23. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2021. április 23-án közreadott fotó. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)

 

Letette az orosz állampolgársági esküt, és megkapta új személyi igazolványát Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező, Oroszországba menekült amerikai informatikus – jelentette ki a férfi ügyvédje, Anatolij Kucserena pénteken a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek.