Újabb Gazprom-közeli üzletembert ölhettek meg

Vagy lett öngyilkos. 

2022. július 6., 09:22

Szerző:

A leningrádi régió Viborgszkij kerületében található Morszkije névre hallgató faluban holtan találták a 61 éves Jurij Voronovot. Voronov az Astra-Shippin szállító és logisztikai céget vezette, ez a Gaprom szerződéseinek teljesítésére szakosodott az Északi-sark környékén – írja a Moskovsky Komsomolets alapján az Azonnali.hu.

A férfi holttestét a fején lévő lőtt sebbel találták meg a medencében, mellette feküdt a lőfegyver is. A nyomozás első eredményei szerint Voronovot megölték, az indíték pedig „partnerekkel való veszekedés és sok pénz elvesztése”.

Önmagában ez a családi tragédia nem is keltene feltűnést, de nehéz nem észrevenni, hogy Ukrajna lerohanása óta sokasodnak a halálesetek az orosz gázipari óriás körül: januárban Leonid Shulmant, a Gazprom Invest egyik vezetőjét találták holtan, az ő holtteste mellett búcsúüzenet is volt. Februárban Leninkszkojében találták meg a 61 éves Alekszandr Tyuljanov, a Gazprom helyi központjának biztonságért felelős helyettesének holttestét, az ő teste mellett is búcsúcédula hevert.

Április 18-án Moszkvában találták holtan a Gazprombank volt alelnökét, Vladiszlav Avalevet, feleségét és 13 éves lányukat, mindegyükükkel lövés végzett, április 21-én pedig Spanyolországban találták meg holtan a Novatek orosz gázipari vállalat egykori felsővezetőjét – írja a lap.

(Kiemelt kép: Gazprom logója. Fotó: Natalia KOLESNIKOVA / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.