Újabb felvételek a süllyedő orosz hadihajóról

Megsérült egy orosz hadihajó az oroszországi Novorosszijszk haditengerészeti támaszpontnál a pénteki tengeri dróntámadásban, amelyet az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a haditengerészet közösen hajtott végre – jelentette az Ukrainszka Pravda hírportál az Ukrán Biztonsági Szolgálatra (SZBU) hivatkozva.

2023. augusztus 4., 14:17

Szerző:

„A támadás következtében az Olenyegorszkij Gornyak nevű, partraszállító hadihajó testén komoly sérülés keletkezett, és jelenleg nem tudja ellátni harci feladatait” – írta a portál. 

A Kaszpi-tengeri Csővezeték-konzorcium (KPK) által kiadott tájékoztatás szerint a Novorosszijszk melletti terminál továbbra is normál üzemmódban szállítja az olajat a kikötött tartályhajóknak, az infrastruktúrában nem keletkezett kár.

Mint arról korábban beszámoltunk, az orosz védelmi minisztérium a kikötő elleni ukrán támadás visszaveréséről számolt be, több, a közösségi médiában terjedő felvétel azonban cáfolta az orosz fél azon állítását, hogy nem keletkezett anyagi kár. Azóta újabb felvételek láttak napvilágot, részben a hajót érő találatról, részben arról, hogy erősen megdőlt és arról is, hogy vontatni kell.


(Kiemelt képünk: Ukrán támadásban megsérült orosz hadihajó Novorosszijszk kikötőjében 2023. agusztus 4-én. Fotó: Twitter)