Új-Zéland miniszterelnökét a földrengés sem zavarhata meg egy élőben közvetített interjúban

2020. május 25., 09:53

Szerző:

Közepesen erős, 5,8-as fokozatú földrengés volt nem messze Új-Zéland fővárosától, Wellingtontól a tengerben hétfőre virradóra. A földmozgás epicentruma Levin településtől 30 kilométerre északnyugatra esett, a rengés fészke 37 kilométeres mélységben volt. Az első földlökést egy 3,5-ös, egy 3,6-os és egy 3,7-es fokozatú utórengés követte - írja az MTI.

Az első jelentések nem számoltak be károkról. Nem adtak ki cunamiriadót sem. Wellingtonban a földrengés után biztonsági okokból leálltak a vonatok.

A brit The Guardian Youtube csatornájára felkerült egy videó, amelyben Új-Zéland miniszterelnöke éppen élőben beszél a tévében, amikor megmozdult a föld. A reakciója mindössze ennyi volt:

"Csak egy kis földrengés van itt. Egész tisztességes mozgás. Ha azt látja, hogy a dolgok mozognak mögöttem…."

Az élőben közvetített interjú alatt Jacinda Ardern végig folytatta beszédét, amíg a 15 másodpercig tartó földrengés véget ért körülbelül 100 kilométerre az óceánban.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.