Ufót videóztak le amerikai haditengerészek

A Pentagon szerint hiteles a haditengerészek által készített felvétel, amelyen egy háromszög alakú objektum halad el az egyik hadihajó felett. A hadügy hivatalos vizsgálatot indít az ügyben.

2021. április 12., 11:59

Szerző:

A Pentagon egyik illetékese is megerősítette annak a felvételnek a hitelességét, amelyen egy azonosítatlan eszköz halad az amerikai haditengerészet egyik hadihajója fölött – írta a hvg.hu. Amerikai haditengerészek felvételein egy háromszög alakú objektum látszódik, ahogy elhalad az egyik hadihajó fölött.

A videót egy Jeremy Corbell nevű dokumentumfilmes szivárogtatta ki. Az amerikai hadügyminisztérium, a Pentagon szerint a felvétel hiteles, és valóban haditengerészek rögzítették.

A Pentagon nem fűzött kommentárt a videóhoz, mindössze annyit közöltek, a látottakat az azonosítatlan légi jelenségek kivizsgálására szakosodott munkacsoport (UAPTF) ellenőrzi, tehát hivatalos vizsgálat indul a válaszok felkutatására.

A felvétel 2019-ből származik; a zöldes háttér magyarázata, hogy a képeket éjjellátó technikával készítették – Corbell állítása szerint – az USS Russell fedélzetéről. Egy elmélet alapján a videón egy drón látható.

(Kiemelt kép: Twitter | Jeremy Corbell)

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.