Trump egyre nagyobb bajban – újabb sötét részlet derült ki a Capitolium ostromáról

Donald Trump tudott arról, hogy a Capitoliumot megrohamozó támogatóinál fegyver van – erről Cassidy Hutchinson, a Fehér Ház kabinetfőnökének egykori munkatársa beszélt kongresszusi meghallgatásán.

2022. június 29., 07:16

Szerző:

Vallomása szerint az elnök elrendelte, hogy távolítsák el a fegyverdetektorokat a 2020 január 6-án lezajlott nagygyűlés helyszínéről:

„a közelben voltam és hallottam egy beszélgetést, ahol az elnök valami ilyesmit mondott: Tudod, rohadtul nem érdekel, hogy fegyvereik vannak. Nem azért vannak itt, hogy bántsanak. Engedd be az embereket és tüntesd el a rohadt detektorokat.”

Hutchinson szerint Trump és legfontosabb segítői már január 6-a előtt is tisztában voltak azzal, hogy az események erőszakossá válhatnak:

„Visszamentem az irodánkba, és Mr. Meadowst a kanapén találtam. A telefonját nyomkodta. Emlékszem, az ajtónak dőlve azt mondtam, érdekes beszélgetésem volt Rudy-val. A Capitoliumba megyünk. Nem nézett fel a telefonjából, de valami olyasmit mondott, hogy sok minden történik, Cass és nem kizárt, hogy január 6-án a dolgok nagyon rosszra fordulnak.”

A demokrata többségű Kongresszus vizsgálóbizottsága arra törekszik, hogy a volt elnököt közvetlen kapcsolatba hozza azokkal az lépésekkel, amelyek megakadályozták, hogy a Kongresszus hitelesítse az elnökválasztás eredményét, de eddig hiányzott egy első kézből származó vallomás, ami bemutatja a támadás napján történteket és az előzményeket – írta az Euronews.

 

(Fotó: EPA | Shawn Thew)