Trump átírta Magyarország határait

Meglehet, messziről minden jobban látszik, hiszen Donald Trump nemrég Törökország erőskezű vezetőjeként említette Orbán Viktort, de mondott cifrábbat is.

 

2023. október 30., 14:33

Szerző:

Donald Trump egy kampánygyűlésen azt mondta Sioux City-ben, hogy Magyarországnak Ukrajnával és Oroszországgal is van közös határa.

A Telex beszámolója szerint beszélt arról is, hogy Joe Biden gyengesége miként tette tönkre az Egyesült Államokat. Trump természetesen vállalta, hogy újabb megválasztását követően visszaállítja a békét és megakadályozza a harmadik világháború kitörését.

Ezt követően szóba került Magyarország is.

„Ismerem az összes szereplőt, a jókat, a rosszakat és a gyengéket. Tudják, van egy nagyon erős játékos, Orbán Viktor. Hallott már róla valaki? Ő Magyarország vezetője. Magyarország Ukrajnával és Oroszországgal is határos” 

– szögezte le az Egyesült Államok elnöki posztjáért küzdő jelölt.

Némileg még megdicsérte a magyar miniszterelnököt, megerősítette, hogy mennyire erős vezető, és hogy milyen fantasztikusan teljesít Magyarország.

Példaként azt hozta fel, hogy Orbán Viktor nem enged be idegeneket az országába, drótkerítést húzott a határra, ahol tízméterenként őrzik a katonák a hazát. Továbbá okosnak és „nagyon kemény srácnak” nevezte a magyar miniszterelnököt felidézve, hogy Orbán két dolgot tanácsolna Bidennek, hogy a dolgok végre jó irányba menjenek: mondjon le, és engedje át Trumpnak az Egyesült Államok vezetését.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor a Donald Trumptól kapott és általa szignózott kampánysapkában 2023. október 25-én. Forrás: Orbán Viktor FB-oldal)

 

Franciaország szankciókat fontolgat a ciszjordániai palesztinok elleni erőszakért felelős zsidó telepesek ellen, és a francia diplomácia vezetője fel fogja vetni a kérdést európai szinten a hétfői brüsszeli EU-külügyminiszteri találkozón – közölte a tárca csütörtökön.

Washington démonizálja Moszkvát, sajnálatos, hogy Joe Biden amerikai elnök azt állította, hogy Ukrajna veresége esetén fegyveres összecsapás alakulhat ki Oroszország és a NATO között – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön.